dimarts, 21 de maig del 2013

Pastís de xocolata



Ingredients: (per a un motlle de 20-22 cm de diàmetre)
  • 300 g de xocolata de cobertura negra del 66% de cacau
  • 250 g de mantega
  • 5 ous
  • 80 g de sucre
  • 50 g de farina
  • 5 g llevat ( Royal)
- Per a la cobertura:
  • 150 g de xocolata negra de cobertura
  • 125 ml de nata líquida
Preparació:

Posem el forn a 130 º.
En un cassó, s'hi barreja la xocolata amb la mantega a foc baix fins que s'hagin fos. Es reserva.
Es munten els rovells i el sucre amb l'ajuda de les barilles elèctriques fins que tripliquin de volum.
Per altra banda, es munten les clares a punt de neu.
Es barreja la xocolata amb els rovells poc a poc.
S'incorporen la farina i el llevat tamisats tot remenant amb moviments circulars.
Finalment, s'incorporen les clares muntades.
S'aboca la mescla dins un motlle prèviament untat amb mantega.
S'enforna durant 1h i 15 minuts. (Fins que l'escuradents surti net).
Es deixa refredar a temperatura ambient.

Suggerències:
Al pastís se li pot afegir una capa de nata, de xocolata o altres coses, jo en canvi li poso suspiros per a que sigui original.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada