Jornada gastronàmiques
recepta de pastís de xocolate
Ingredients
·
250 gr de farina
·
1 culleradeta i 1/2 de bicarbonat
·
2 culleradetes de canyella en pols
·
1 culleradeta de nou moscada
·
1/2 culleradeta de clau d'espècie mòlt
·
1 pessic de sal
·
4 ous grans
·
300 gr de sucre
·
250 ml d'oli d'oliva suau
·
Sucre glassejat (opcional)
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 180ºC. Preparar el motlle
engreixant-ne les parets i base.
En un bol prou gran tamisar la farina, el bicarbonat, la canyella, la nou moscada, el clau i la sal, i reservar.
Batre els ous i els sure durant uns minuts fins que la mescla blanquegi, i afegir l'oli poc a poc mentre es va batent i integrant. Després, batre a alta velocitat perquè emulsioni.
Afegir el puré de carabassa i barrejar només fins que estigui ben incorporat.
Afegir la barreja de la farina en tres torns, batent el just perquè quedi integrat i de color homogeni.
Abocar la barreja al motlle i enfornar 40-45 minuts fins que al punxar amb un escuradents o similar aquest surti net.
Deixar refredar al damunt d'una reixeta i desemmotllar tan aviat com es pugui perquè pugui acabar de refredar-se damunt de la reixeta.
Quan estigui ben fred es pot decorar amb el sucre glassejat.
*Per obtenir el puré de carabassa: netejeu i talleu a daus la carabassa i feu-la al vapor o bullida amb poca aigua, amb pell i tot, durant 15-20 minuts, fins que estigui tendra al punxar-la. Escórrer l'aigua al màxim abans de triturar-la. 80 minuts.
En un bol prou gran tamisar la farina, el bicarbonat, la canyella, la nou moscada, el clau i la sal, i reservar.
Batre els ous i els sure durant uns minuts fins que la mescla blanquegi, i afegir l'oli poc a poc mentre es va batent i integrant. Després, batre a alta velocitat perquè emulsioni.
Afegir el puré de carabassa i barrejar només fins que estigui ben incorporat.
Afegir la barreja de la farina en tres torns, batent el just perquè quedi integrat i de color homogeni.
Abocar la barreja al motlle i enfornar 40-45 minuts fins que al punxar amb un escuradents o similar aquest surti net.
Deixar refredar al damunt d'una reixeta i desemmotllar tan aviat com es pugui perquè pugui acabar de refredar-se damunt de la reixeta.
Quan estigui ben fred es pot decorar amb el sucre glassejat.
*Per obtenir el puré de carabassa: netejeu i talleu a daus la carabassa i feu-la al vapor o bullida amb poca aigua, amb pell i tot, durant 15-20 minuts, fins que estigui tendra al punxar-la. Escórrer l'aigua al màxim abans de triturar-la. 80 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada